اخبار و مقالات

معرفی موتور چهار چرخ ، انواع برند های موجود در بازار

معرفی موتور چهار چرخ ، انواع برند های موجود در بازار

موتورسیکلت‌ها! همان دوچرخه‌هایی که یک موتور بنزینی به آنها قدرت می‌بخشد. بدون شک، یکی از جذاب‌ترین و هیجان‌انگیزترین وسایل نقلیه برای با  سرعت رانندگی کردن در خیابان هستند. متأسفانه می‌توانیم به راحتی به سواری برویم، سرعت بدهیم و بدون رعایت هیچ قانونی، از میان خودروهای دیگر جلو بزنیم. چقدر جالب! حالا تصور کنید همین موتورسیکلت‌ها دارای ۴ چرخ به جای ۲ چرخ باشند. حالا چگونه؟ باز هم می‌توانیم آنها را به عنوان یک وسیله نقلیه هیجان‌انگیز در نظر بگیریم؟

ساخت و تولید انواع موتور چهار چرخ در روزهای اخیر بسیار افزایش یافته است که تجربه اولین رانندگی با این وسیله نقلیه برای علاقه‌مندان به رانندگی بسیار جذاب و فراموش‌نشدنی خواهد بود.

معرفی موتور چهار چرخ ، انواع برند های موجود در بازار

 

برای تجربه این لذت بی‌بدیل، از ابتدا باید وسیله نقلیه خود را انتخاب کنید و با جزئیات و عملکرد موتور چهار چرخ آشنا باشید، به این معنا که بدانید شیر بنزین، دسته ترمز، دسته گیربکس، دسته دنده عقب و دسته گاز در کجا قرار دارند. انواع موتور های چهار چرخ با توجه به مواد استفاده شده در ساخت و تولید هر یک، کیفیت‌های متنوعی دارند. همانطور که می‌دانید، رانندگی با موتورهای چهار چرخ تجربه‌ای بسیار متفاوت نسبت به سایر وسایل نقلیه خواهد بود.

یکی از نکاتی که درباره این وسیله می‌توان گفت، این است که در دنیای موتورهای چهار چرخ، این وسایل نیز با یکدیگر بسیار متفاوت هستند و هر کدام ویژگی‌ها و مزیت‌های مختلفی دارند. برخی از این خودروها دارای سیستم ترمز جلو و عقب جداگانه هستند و برخی دیگر دارای سیستم ترمز مرتبط جلو و عقب هستند. حتی برخی از آنها دنده عقب هم دارند و در زمینه تعویض دنده نیز متفاوت عمل می‌کنند. بعضی از آنها دارای گیربکس اتوماتیک هستند، برخی دارای گیربکس دستی یا پا و بخشی نیز دارای کلاچ اتوماتیک هستند.

موتور چهار چرخ چیست؟

موتور چهار چرخ چیست؟

برای تعریف موتورهای چهار چرخ از نام آنها استفاده می‌کنیم. نام این وسیله نقلیه از دو بخش تشکیل شده است، موتور + ۴ عدد چرخ. به طور کلی هر وسیله‌ای که دارای ۴ چرخ باشد و راننده آن مثل سواری روی موتورسیکلت، به طوری که هر دو پایش در طرفین آن قرار دارد، را موتور چهارچرخ می‌نامیم. همچنین باید فرمان به صورت افقی مقابل راننده قرار گیرد. هر وسیله‌ای با این مشخصات را موتور چهارچرخ می‌گوییم. به خودروهای چهار چرخ، ATV هم گفته می‌شود. ATV مخفف عبارت All-Terrain Vehicle است که به معنای “وسیله نقلیه چندمنظوره” است. در بسیاری از کشورها، استفاده از این وسیله در جاده‌های عمومی و اصلی ممنوع است. استفاده اصلی این وسیله در مناطق خارج از جاده و روی مسیرهای خاکی است. همچنین به دلیل اندازه و حجم خودروهای چهارچرخ، خطر تصادف با دیگر وسایل نقلیه مانند کامیون و اتوبوس در شهر و خیابان‌ها بسیار بیشتر است.

 

فروشگاه شیراز ویو بزرگترین مرکز لوزام یدکی موتور سیکلت در جنوب کشور

انواع موتور چهار چرخ

این موتورها بر اساس نوع طراحی و استفاده‌ای که از آنها می‌شود، به چهار دسته تقسیم خواهند شد:

موتور های همه کاره:

یکی از محبوب‌ترین انواع موتور چهار چرخ برای بسیاری از علاقمندان به این وسیله هیجان انگیز، همین دسته از چهارچرخ هاست. ATV های همه کاره از پرفروش‌ترین نوع در بین سایر موتورهای چهارچرخ هستند. دلیل اصلی محبوبیتش نیز در نام خود این وسیله نقلیه قرار گرفته است. برای رسیدن به این محبوبیت، توسط طراحان این دستگاه‌ها ویژگی های ویژه‌ای برای این وسایل نقلیه در نظر گرفته شده است. قدرت بالای موتور، قابلیت حمل بار، بهبود تعلیق خودرو، دو دیفرانسیل و ۴ چرخ محرک، سیستم انتقال قدرتِ آکسل، قابلیت نصب تجهیزات آفرودی مانند وینچ از مشخصات این نوع وسایل نقلیه است.

 

 

پیشنهاد مطالعه: موتورسیکلت لاکی 180 ترکیبی از توان، راحتی و زیبایی در یک موتورسیکلت شهری

کاربرد موتور چهار چرخ چندمنظوره:

چندمنظوره بودن این وسیله باعث شده بتواند در اکثر محیط‌های طبیعی مورد استفاده قرار بگیرد. از کاربردهای موتورهای چهارچرخ می‌توان به انجام امور مختلف در مزارع، مراقبت از دامداری‌ها، حمل و جابجایی تنه‌های درخت در محیط‌های چوب‌بری، کمک به حمل تجهیزات در طبیعت گردی و انتقال لوازم و تجهیزات کمپینگ اشاره کرد.

البته به دلیل قابلیت عبور این وسیله نقلیه از موانع و مسیرهای دشوار، نیروهای نظامی و ارتش‌ها نیز از این وسیله بهره‌برداری می‌کنند. همچنین همچنان عموم مردم نیز  مخصوصاعلاقه‌مندان به آفرود، طرفداران این موتور هستند. از سوی دیگر نیروهای پلیس برای پیمایش و انجام عملیات خود در مناطق کوهستانی، از موتورهای چهار چرخ براساس نیاز خود استفاده می‌کنند. در مناطق سردسیر از این موتورها، به عنوان ماشین برفروب نیز بهره می‌برند. همچنین آتش نشانان برای اطفاء حریق و دسترسی به مناطق دشوار با استفاده از موتورهای چهارچرخ ، برای آتش نشانی حاضر میشوند . نوع امدادی این وسیله همچنین جهت استفاده امدادگران و پزشکان به عنوان خودروی امدادی در مختلف کمپ‌ها کاربرد دارد.

۲- موتور های چهار چرخ ورزشی

این نوع موتورها، که به آنها ATV ورزشی هم می‌گویند، در مقابل ATV های چند منظوره، از سیستم تعلیق بسیار قوی استفاده می‌کنند. این موتورهای ورزشی به خوبی در پرش و اجرای حرکات نمایشی عمل می‌کنند، زیرا بیشتر آنها سبک و با شتاب بالا هستند. چرخ‌های جلویی این چهار چرخ ها نسبت به سایر ATV های چند منظوره بسیار باریک و کوچکتر هستند. یکی از ویژگی های دیگر این دسته از موتورها، داشتن دنده های دستی یا غیر اتوماتیک است.

۳- موتور های چهار چرخ نوجوانان

موتورهای چهار چرخ نوجوانان  ، یکی از نوع‌های دیگر موتورهای چهار چرخ هستند، که به آنها Youth ATV نیز می‌گویند و دارای ویژگی‌های خاصی برای مصرف‌کنندگان خود هستند. این موتورها با حجم موتور کوچکتر از ۱۲۵ سی‌سی برای کودکان و نوجوانان تولید می‌شوند. البته طراحان و سازندگان این دسته چهارچرخ‌ها، از قدرت و به تبع آن سرعت کمتری در ساخت آنها استفاده کرده‌اند.

در ادامه به معرفی چند مدل از موتور های چها چرخ خواهیم پرداخت .

Kavir Motor ATV ۴۰۰ ؛ نیرومند چینی

 

Kavir Motor ATV ۴۰۰ ؛ نیرومند چینی

کویرموتور ۴۰۰ قابل قرار دادن در رده موتورهای چهار چرخ کاربردی – اسپرت است. این نوع ترکیبی به موتورسیکلت‌هایی اطلاق می‌شود که قادر به تامین نیازهای هر دو نوع هستند.

با توجه به عملکرد خاص خود، موتورهای اسپرت شرایط متفاوتی دارند. معمولاً دارای پیشرانه قدرتمندی هستند و شتاب بالا از مهمترین خصوصیات مورد نیازشان است.

این شتاب همراه با جعبه دنده‌ای قابل کنترل است. اما در مورد جعبه دنده، استفاده از گیرباکس های CVT اتوماتیک مورد علاقه بسیاری است، زیرا تعویض دنده در موتورهای چهار چرخ کمی دشوار است و خطا در آن بیشتر است. با استفاده از جعبه دنده CVT، نگرانی از تعویض دنده اشتباه و تغییر ناگهانی مسیر موتورسیکلت کاملاً از بین می‌رود. همچنین، از نظر حجم موتور و سیستم تعلیق، مناسب برای استفاده‌های کاربردی به نظر می‌رسند.

برای ایجاد قابلیت مسابقه در این نوع موتورسیکلت‌ها، سیستم تعلیق بلندتر و کمک فنرها در نظر گرفته می‌شوند تا در شرایط مسابقه عملکرد بهتری داشته باشند. این نوع چهار چرخ‌ها معمولاً از سیستم انتقال قدرت زنجیری استفاده می‌کنند و همه آنها را می‌توان به عنوان ۲WD یا دو چرخ متحرک در نظر داشت. کویرموتور ۴۰۰ هم در دسته موتورهای چهار چرخ کاربردی – اسپرت جای دارد. این موتور تک سیلندر چهار زمانه با حجم ۳۵۲ سی‌سی دارد و حداکثر ۳۳ اسب بخار توان تولید می‌کند و از تکنولوژی CVT در سیستم انتقال قدرت آن استفاده می‌شود.

امکاناتی مانند استارتر الکترونیکی، مخزن سوخت با ظرفیت ۱۶ لیتر و وزن ۳۱۵ کیلوگرمی از ویژگی‌های داخلی این موتور است. موتور X۴ ۴۰۰ ساخت چین است و همانطور که انتظار می‌رود، در کیفیت قطعات و به خصوص بدنه رضایت‌بخش نیست.

کیفیت پایین قطعات در چراغ‌های جلو و نوردهی آنها بیشتر مشخص می‌شود و از ضعف‌های آن به حساب می‌آید.

نکات مثبت
  • جعبه دنده اتوماتیک CVT
  • گلگیرهای بزرگ
  • مخزن سوخت با حجم بالا
نکات منفی
  • کیفیت پایین قطعات
  • روشنایی ضعیف
امکانات و تجهیزات
  • محفظه بار در جلو و عقب
  • قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی
مشخصات فنی
نوع کاربردی
  • اسپرت
پیشرانه:
  •  352 سی سی تک سیلندر
جعبه دنده:
  •  CVT
سوخت رسانی:
  • انژکتوری
گنجایش مخزن سوخت:
  • 16 لیتر

 

شیرازویو

 

Yamaha Grizzly؛ تانک چهارچرخ

یکی از کاربردهای مهم ATV ها استفاده در زمین های کشاورزی، استفاده نظامی، جنگل ها و به طور کلی حمل و نقل در مسیرهای سخت و دشت است. برای این هدف، ATV های مخصوصی طراحی شده‌اند که در دسته بندی Utility یا ATV های کاربردی شناخته می‌شوند.

این مدل از Yamaha، یک نمونه برتر از ATV های کاربردی است که با توجه به طراحی خاص سیستم تعلیق، صندلی و ارتفاع از سطح زمین، ویژگی‌های ویژه‌ای برای رانندگی در محیط‌های Off-Road دارد.

Yamaha Grizzly، که نمونه هایی از آن در کشور ما موجود است، از یک موتور تک سیلندر DOHC با حجم ۷۰۸ سی‌سی و ۴ سوپاپ استفاده می‌کند. سیستم سوخت‌رسانی آن از نوع انژکتوری است و همراه با مدل Raptor، تایرهای Maxxis را داراست.

سیستم انتقال قدرت آن از نوع CVT است و از دیسک های دوگانه هیدرولیکی برای ترمز ها در جلو و عقب استفاده می‌کند.

همانطور که گفته شد، این ATV های کاربردی ارتفاعی بالاتر از سطح زمین دارند و صندلی ها به اندازه ۹۰۰ میلیمتر از زمین فاصله دارند.

نکته جالب اینجاست که در این موتورسیکلت، ۳ حالت ۴WD، ۲WD و Locked ۴WD قابل انتخاب است تا با توجه به شرایط مسیر، بهترین عملکرد را فراهم کند. این ویژگی را می‌توان به عنوان برتری این مدل در بین رقبا برشمرد.

اگر به طراحی ظاهری آن تمرکز کنیم، باید بگوییم که با یک چهره خشن‌تر از مدل‌های اسپرت روبرو هستیم که باعث نمایش قوه کاربردی این موتور می‌شود.

کمک فنرهای قوی که در کنار قاب جلویی قابل مشاهده هستند، عملکرد مناسبی در شرایط سخت را ارائه می‌دهند.

طول کمک فنرها به نحوی طراحی شده است که علاوه بر نرمی مورد نیاز برای سواری، پایداری و تحمل ضربه را نیز داشته باشند. اما تفاوت اصلی این ATV های کاربردی، در بخش بار و ظرفیت حمل آن در مقایسه با رقبای خود است.

موتورسیکلت Yamaha دو محفظه بار دارد و ظرفیت آنها به ترتیب در جلو و عقب، ۴۹ و ۸۴ کیلوگرم است. فضای باری که به خصوص در استفاده در مزارع و مسیرهای کوتاه بسیار مفید است.

از جمله نقاط ضعف می‌توان به نور چراغ ها اشاره کرد که در نظر گرفته شده است که استفاده از این نوع موتورها بیشتر در شرایط سخت و جاده هایی است که ممکن است بدون داشتن دید مناسب، مشکل‌ساز باشند، بنابراین تولید نور قابل قبول بسیار مهم است.

در این مدل، ۲ چراغ برای تأمین روشنایی نصب شده است که با توجه به محل قرارگیری، روشنایی مناسبی را فراهم نمی‌کنند و تنها به اندازه دید دور راننده کمک می‌کنند.

Yamaha Grizzly نسبتاً سنگین وزن است و وزن آن 313 کیلوگرم است و مخزن سوخت آن ۱۸ لیتر جا دارد. اطراف این موتور با گلگیرهای بزرگی فرا گرفته شده است که به طور قابل توجهی جلوی پخش شدن گل از زمین را می‌گیرند.

نکات مثبت
  • پیشرانه قدرتمند
  • ارتفاع مناسب از سطح زمین
  • سیستم تعلیق کم نقص
نکات منفی
  • وزن زیاد
  • عملکرد نامناسب چراغ ها
امکانات و تجهیزات
  • قابلیت انتخاب 4WD و 2WD و Locked 4WD
  • 2 محفظه بار در جلو و عقب
مشخصات فنی

نوع:

  • کاربردی
  • پیشرانه ۷۰۸ سی سی تک سیلندر DOHC

جعبه دنده:

  • CVT

سوخت سرانی:

  • انژکتوری یاماها

گنجایش مخزن سوخت:

  • ۱۸ لیتر

YAMAHA ATV RAPTOR ۷۰۰R؛ فوران هیجان

قدرتمندی و وزن سبک از جمله ویژگی‌های اساسی برای این موتورسیکلت‌ها است. یاماها یکی از شرکت‌های برجسته است که در حال حاضر در زمینه تولید ATV های اسپرت و کاربردی فعالیت می‌کند و مدل‌های خود را با نام‌های Raptor ۷۰۰، Grizzly، Kodiak ۷۰۰ و YFZ به بازار عرضه می‌کند. این مدل‌های ATV محبوب از یک چهارچوب آلومینیومی سبک ساخته شده‌اند که همزمان با مقاومت بالا و طراحی زیبا، عملکرد بسیار خوبی را به ارمغان می‌آورند. ظاهر خشن و جذاب در کنار پیشرانه قوی با بهره‌وری بالا، این موتورسیکلت‌ها را در رده ATV های اسپرت قرار می‌دهد که با استایل خاص و راحتی بی‌نظیرشان، طرفداران موتورسواری مسابقه‌ای را جذب می‌کنند. مدل ۲۰۱۷ موتور اسپرت ۷۰۰R از یک پیشرانه ۶۸۶ سی‌سی SOHC تک سیلندر بهره می‌برد که با ۴ سوپاپ عمل می‌کند. استارتر آن الکترونیکی است و برای تزریق سوخت از سیستم سوخت‌رسانی YFI یا Yamaha Fuel Injection استفاده می‌کند. این سیستم هوشمند با استفاده از سنسورها، محرک‌ها و یک واحد محاسباتی (ECU) و با توجه به فشار و دمای هوا، همچنین وضعیت موتور، بهینه‌ترین مقدار سوخت را در زمان مناسب به موتور می‌فرستد. این عملکرد با وجود حسگرهای دقیق در مصرف سوخت و بهره‌گیری از پیشرانه در حداکثر سطح بهره‌وری مؤثر است.

در سیستم ترمز آن، دیسک‌های دوگانه هیدرولیکی به چشم می‌خورند. تایرهای آن از برند Maxxis و قدرت پیشرانه به وسیله جعبه‌دنده ۵ سرعته و با استفاده از کلاچ Multiplate به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. یک فضای 13.1 لیتری برای ذخیره سوخت درون آن قرار گرفته است و وزن خالص آن 178 کیلوگرم است. به جز اعداد و ارقام، به طراحی جذاب بدنه این موتورسیکلت چهارچرخی می‌پردازیم. اولین چیزی که به چشم می‌خورد، قاب رنگارنگ و براقی است که از زیر دسته فرمان تا پشت صندلی گسترش یافته است. این قاب با ۲ رنگ در کنار هواگیرهای زنبوری، یک ظاهر ویژه برای بخش جلویی این وسیله نقلیه ایجاد کرده است. پایین‌تر از آن، سابفریم‌های آلومینیومی سبک و بی‌نقص به خوبی با چین و شکن‌های بدنه هماهنگ شده‌اند و نمای کناری آن را به طور کامل با استایل اسپرت به نمایش می‌گذارد. در بخش پایانی، شاهد اگزوزهایی هستیم که با ظرافت خاصی زیر صندلی قرار گرفته‌اند. یاماها رپتور یک ATV اسپرت است که علاوه بر قابلیت‌های حرکتی مسابقه‌ای، امکان استفاده در ترافیک شهری را نیز دارا بوده و برای استفاده در مسیرهای کوتاه نیز بسیار مناسب به نظر می‌رسد. البته با این وجود، در حال حاضر استفاده شهری از آنها مجاز نبوده و در قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی هیچ تعریفی برای این نوع وسیله نقلیه وجود ندارد، بنابراین استفاده شهری از آنها عملاً غیرممکن است.

نکات مثبت
  • پیشرانه قدرتمند
  • بدنه سبک
  • ساب فریم های آلومینیومی
  • وزن مناسب
  • تنوع رنگ
  • سوخت رسانی انژکتوری
نکات منفی
  • جعبه دنده 5 سرعته
  • امکانات و تجهیزات
  • سیستم YFI در سوخت رسان
مشخصات فنی

نوع:

  • اسپرت

پیشرانه:

  • 6.86 سی سی تک سیلندر SOHC

جعبه دنده:

  • 5 سرعته با کلاچ

سوخت رسانی:

  • انژکتوری یاماها

گنجایش مخزن سوخت:

  • 13.1 لیتر

 

Can-Am DS90؛ رویای کودکانه

Can-Am DS90؛ رویای کودکانه

یکی از انواع ATV ها مدل جوانی هستند. این رده به دلیل تأثیر زیاد در استحکام و افزایش شهرت برند شرکت‌های جدید وارد درتولید موتورسیکلت، گستره وسیعی از این سازنده‌ها را به سمت خود جذب کرده و هر یک مدل‌های متنوعی از ATV های جوان را طراحی عرضه کرده‌اند. همانطور که از نامشان پیداست، نوعی جذاب برای نوجوانان یا بهتر است بگوییم کودکان هستند، زیرا محدوده سنی مناسب برای این موتور توسط سازنده، ۱۰ سال و کمی بیشتر تعریف می‌شود. این ATV های چهار چرخ دوست‌داشتنی با وزن کم حجم موتور کم (عموماً بین ۵۰ تا ۱۲۰ سی سی) قابلیت‌های حرکتی محدودی را نشان می‌دهند و بیشتر در زمینه موتورسیکلت های سرگرم‌کننده قرار می‌گیرند و کاربرد دیگری ندارند.

این مدل نیز یکی از این نوع ATV های جوانی است که با استفاده از یک موتور با حجم ۸.۹سی سی تک سیلندر با چینش سوپاپ SOHC، سوخت رسانی کاربراتوری و سیستم انتقال قدرت CVT یک ATV چهار چرخ جمع وجور را ارائه می‌دهد.درقسمت پیشرانه به سختی قوای حرکتی چرخ های موتور را فراهم می‌کند و ATV را در عرض ۳۰ ثانیه به سرعت ۴۸ کیلومتر برساعت می‌رسد که البته باید گفت که این زمان در شرایطی صادق است که فضای کافی برای گاز دادن به این وسیله نقلیه کوچک وجود داشته باشد و مشخص است که شرایط مسیر، برای مثال جاده شنی نیز در این شتاب‌گیری موثر خواهدود.

با این وجود، قابلیت عبور از تپه های کوچک با ارتفاع محدود برای آن وجود دارد. این مدل یک موتورسیکلت تک نفره است و وزن آن حدوداً ۱۱۳ کیلوگرم است. یکی از مزایای آن استفاده از ۲ بازو برای کمک در جلو است که در مدل ۲۰۱۶ به آن اضافه شده است که قبلاً در موتورهای چهار چرخ یاماها دیده شده بود. روی صندلی موتورسیکلت کِن ام ۹۰، تقریباً ۶۵ سانتیمتر از سطح زمین فاصله خواهید داشت که این فاصله هم تأثیر زیادی بر روی سواری آن ندارد. در طول یک متر، عرض ۱.۱۰ و ارتفاع ۹۷ سانتیمتر دارد که ابعادی کاملاً مناسب برای این وسیله نقلیه به نظر می رسد. استفاده ازجعبه‌ دنده کاملاً اتوماتیک CVT یکی ازقاط قوت این موتورسیکلت است که علاوه بر اینکه نیاز به تعویض دنده به صورت دستی را از بین می برد، امکان استفاده افراد مبتدی و یادگیری رانندگی با این موتورسیکلت را فراهم می کند.

وزن کلی آن ۱۱۳ کیلوگرم است و در بیشترین ظرفیت ممکن ۶ لیتر سوخت ذخیره خواهد کرد. یک فضای بار کوچک هم در قسمت عقب آن در نظر گرفته شده است که ۲.۷ لیتر ظرفیت دارد و برای موتور با این کاربرد کافی به نظر می رسد.

از جمله امکانات و تجهیزات آن می توان بهپر ضربه گیر آلومینیومی جلو، پدال های اسپرت و دسته فرمان مسابقه ای اشاره کرد.

نکات مثبت
  • وزن پایین
  • جعبه دنده CVT
  • قیمت مناسب
  • طراحی جوان پسند
نکات منفی
  • سیستم سوخت رسانی کاربراتوری
  • حجم موتور پایین
  • قابلیت های حرکتی محدود
امکانات و تجهیزات
  • پایه کمکی برای سهولت در سوار و پیاده شدن
  • گارد جلو
  • پدال های اسپرت
  • دسته فرمان مسابقه ای
مشخصات فنی

نوع:

جوان پسند

پیشرانه:

۸.۹ سی سی تک سیلندر SOHC

جعبه دنده:

اتوماتیک CVT

سوخت رسانی:

کاربراتوری

گنجایش مخزن سوخت:

۶ لیتر

1 نظر در “معرفی موتور چهار چرخ ، انواع برند های موجود در بازار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *